Thursday 12 February 2015

Kek Pisang Moist.. Sedap giler..

Assalamualaikum...

Klau sebelum ni kita makan kek pisang ada certain tu rasa kering je tekstur dia kan. Aida pon banyak kali juga pernah masak kek pisang tapi resepi kali ni memang resepi yang terbaik kot rasanya.

Kek ni sangat la moist.. Memang tak cukup buat seloyang hehehehe... Tapi nak hasilkan kek pisang yang cantik tipsnya pisang tu harus dilenyek jangan diblend. sebab bila kita blend warna kek tu tak jadi gelap.. Dia akan cerah.. So nampak pucat la..



KEK PISANG MOIST

4 biji telur
1 cawan gula castor
1 cawan minyak

mix semua bahan ni sampai kembang

-5 biji pisang emas - lecek dan masukkan dalam bancuhan telur.
- kemudian masukkan
1 1/2 cawan tepung gandum
1/2 sudu kecil soda bikabonat
1 sudu kecil baking powder

gaul rata semua hingga sebati dan bakarpada suhu 150 selama 40 min atau sehingga masak.


Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment